Fasole verde in sos de rosii

de RODIMUR in Mancaruri de post, 15 Dec 2017 | 8737 vizualizari

 

O mâncare foarte bună și ușoară, pe care o fac rapid, mai ales în post și pentru care folosesc fasolea verde pe care am pus-o pentru iarnă, în congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame fasole verde
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde in sos de rosii:

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste ceapă.

Cănd cepele și usturoiul s-au călit, se pune fasolea verde în cratiță și se acoperă cu apă. Se dă cratița la foc mediu și între timp se pregătește sosul de roșii.

Se amestecă făina albă, sarea, zahărul și piperul cu sucul de roșii, încorporat încetul cu încetul pentru ca să nu se formeze cocoloașe de făină și se toarnă peste fasolea verde care fierbe. Se mai lasă la fiert un clocot - două, după care se pune cimbrul, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se oprește focul de la aragaz.

 

După 10 minute se poate servi mâncarea caldă, cu pâine și eventual cu ardei iuți în oțet.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa tare, ca să nu se ardă și să devină amară, ci căliți-o doar puțin, până devine ca sticla și se face dulce.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe când amestecați făina cu sucul de roșii și condimentele.

3

După ce turnați sosul de roșii peste fasolea verde care fierbe, supravegheați mâncarea, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu cartofi